c3picasso.jpg (236137 bytes)

 

 

C3 Picasso: de nieuwste creatie van CitroŽn

Met de presentatie van de nieuwe C3 Picasso brengt CitroŽn wederom een innovatief concept op de markt dat een belangrijke rol moet gaan spelen binnen het B2 segment, dat van de ‘monospaces’.

De creatieve C3 Picasso onderscheidt zich door een gedurfde stijl, innovatief ontwerp en opmerkelijke vindingrijkheid. De hoge zit en het goede zicht rondom veraangenamen de rijervaring voor de passagiers, terwijl het modulaire design het dagelijks gebruik vergemakkelijkt. De wegligging en het stuurgedrag van de nieuwkomer zijn behendig en soepel.


Citroen%20C3%20Picasso.jpg (86288 bytes)


De nieuwe C3 Picasso werd gepresenteerd op de Mondial de L’Automobile in Parijs, voorafgaand aan zijn lancering in het eerste kwartaal van 2009. Klein van buiten, groot van binnen Rond en vierkant, modern en retro, volume en vloeiende lijnen; CitroŽn laat deze antagonismen samenkomen in een auto met een vernieuwend design dat zowel innemend en brutaal is. Zijn pure en functionele styling laat de voornaamste eigenschap van de C3 Picasso zien: in alle omstandigheden zorgdragen voor het comfort van zijn passagiers.

Citroen%20C3%20Picasso%20%282%29.jpg (86175 bytes)

Door het innovatieve ontwerp combineert de C3 Picasso compactheid met ruimte. Met afmetingen van 4,08 meter lang, 1,73 meter breed en 1,62 meter hoog beschikt de auto over een verrassend compacte voorkant en verticale achterkant. Deze originele proporties geven alle passagiers een aangename hoeveelheid ruimte. De kofferbak heeft onder de afdekplaat een laadruimte tot 500 liter en dat met 5 zitplaatsen.
Plezierig leven De CitroŽn C3 Picasso is erg gebruiksvriendelijk en geeft de eigenaar de mogelijkheid de binnenruimte in een handomdraai te optimaliseren. De drie gescheiden achterstoelen kunnen afzonderlijk van elkaar worden verschoven over 150 mm. De stoelen kunnen met 1 hand ťn handeling simpel worden neergeklapt. Hierdoor wordt een vlakke laadvloer gecreŽerd tot aan de achterkant van de voorstoelen. De lengte van de laadvloer kan verder worden vergroot door de rechtervoorstoel neer te klappen. De bestuurder beschikt over een ongeŽvenaard zicht rondom, dankzij de innovatieve driedelige raamstijl met smalle pijlers en een hoge zitpositie.

Omgeven door opvallend veel glas is het interieur zeer licht. Met een panoramisch dak beslaat het totale glasoppervlak 4,52 m2, ťťn van de grootste in het segment De MPV als pleziermobiel.

De berijders van de C3 Picasso beleven een geheel nieuwe rijervaring, die de lat in het segment hoog legt. De compacte afmetingen en kleine draaicirkel van de auto maken hem opvallend behendig en wendbaar. De C3 Picasso heeft een volwassen uitstraling, die de bestuurder rust en comfort biedt in alle rijomstandigheden.

De CitroŽn C3 Picasso wordt leverbaar met een aantal zuinige, maar daadkrachtige motoren, waaronder twee benzinemotoren van de nieuwe generatie – 1.4 VTi 95pk en 1.6 VTi 120pk – en een diesel met roetfilter, de 1.6 HDiF 110pk die het Airdream milieulabel draagt.

Citroen%20C3%20Picasso%20%283%29.jpg (65380 bytes)

 

Bron: Autorai